Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ : .....Νο 4

Κλείνω τον πρώτο κύκλο προτάσεων σήμερα. Πιστεύω ότι τουλάχιστον έθεσα κάποια δεδομένα , κάποιες παραμέτρους για να ξεκινήσει μια εποικοδομητική συζήτηση για το καλό της πόλης μας , για το καλό του νησιού μας. 
 Παραμένω ανοιχτός σε προσκλήσεις και προκλήσεις και ελπίζω να ξεκινήσει κάτι, κυρίως από τους νέους.

7
Γεωργική παραγωγή
Άμεση σύνδεση των επαγγελματιών του χώρου της γεωργικής παραγωγής και διάθεσης αγροτικών προϊόντων με κεντρικό άξονα τον Δήμο και με κεντρικό σκοπό την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής προς όφελος των αγροτών του τόπου μας αλλά και των πολιτών μας.  Με δημοτική πρωτοβουλία και οργάνωση συντονισμός λοιπόν κυρίως των παραγωγών για οργάνωση του συστήματος παραγωγής, ανάπτυξη και
αύξηση των δυνατοτήτων , νέες παραγωγές, νέες μέθοδοι, εκσυγχρονισμό υπαρχόντων , αύξηση εκμεταλλευόμενων εκτάσεων, θέσεων εργασίας, στενή βοήθεια προώθησης εντός και εκτός Σάμου των παραγόμενων προϊόντων υψηλής ποιότητας και αξίας . Η παρέμβαση του Δήμου ακόμα και στις τιμές τόσο κόστους όσο και πώλησης θα δώσει την δυνατότητα στους μεν παραγωγούς να αποκτήσουν ένα καλύτερο εισόδημα ενώ για τους δε πολίτες καλύτερες τιμές αγοράς ντόπιων , φρέσκων προϊόντων. Η ανάπτυξη του κλάδου θα σημάνει πολλά για τον τόπο μας, από την αύξηση του τοπικού ΑΕΠ , μέχρι και επιστροφή νέων συμπατριωτών μας που έφυγαν για ένα μεροκάματο αλλού, μακριά από το νησί μας, ανασταίνοντας τον πάλε ποτέ ισχυρό πόλο ανάπτυξης, της εκμετάλλευσης της γης . Η συμμετοχή του Δήμου λοιπόν ως ακόμα και συμβουλευτικού χαρακτήρα , με στενή σχέση , με επιστημονική,  χρηματοδοτική, εξαγωγική βοήθεια θα είναι προς όφελος του νησιού μας.
8
Προσωπι-
κότητες
Πλήρη ανάδειξη των μεγάλων ιστορικών προσώπων της πόλης μας και της περιοχής γενικώς. Η οργάνωση και «εκμετάλλευση» των βαριών ονομάτων που διαθέτουμε, όπως π.χ του Γιάννη Ρίτσου . Η δημιουργία ενός χώρου μουσείου αφιερωμένου στον μεγάλο παγκόσμιο ποιητή είναι επιβεβλημένη και επτιακτική. Είναι ντροπή της πόλης μας που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αυτός ο χώρος, που δεν έχει κάνει τίποτα για να τιμήσει αυτόν τον παγκόσμιο άντρα που έχει δηλωθεί σε όλη την υφήλιο ..Σάμιος . Είναι ανάγκη να αναδείξουμε στο έπακρο την σχέση μας με τέτοιες προσωπικότητες, είναι αναγκαίο να έχουμε παγκόσμια προβολή μέσω των έργων τους, είναι αναγκαίο να υπάρχουν τιμητικοί χώροι που όσοι επισκέπτονται το νησί μας να μπορούν να ζήσουν λίγο την ιστορία αυτή, να μάθουν κάποια παραπάνω, να δουν , να μελετήσουν, να μείνουν για λίγα λεπτά στους χώρους που έχουν την οσμή τους, να αποτίσουν φόρο τιμής στα εδάφη που έζησαν και μεγαλούργησαν. Στα εδάφη που γράφθηκαν σπουδαία συγγράμματα παγκόσμιας εμβέλειας και αποδοχής . Είναι προνόμια που μας παραχωρήθηκαν από την ιστορία με άπλετη απλοχεριά , αλλά που εμείς δεν τα έχουμε ακόμα κατανοήσει και πιστέψει. Κρίμα.
Δημιουργία ετήσιων φεστιβάλ – συνεδρίων γύρω από τους μεγάλους Σάμιους ως προσπάθεια ανάδειξης του έργου τους, να ενωθούν όσοι ασπάζονται θέσεις και απόψεις τους, όσοι θέλουν να μελετήσουν και να αποτίσουν τον φόρο τιμής τους.  
9
Συγκοινω-
νίες
Οργάνωση ενός εσωτερικού συστήματος συγκοινωνιών που θα δίνει το δικαίωμα και την δυνατότητα πρόσβασης και επαφής με όλα τα σημεία της περιοχής και της πόλης μας. Αυτό θα γίνει με στενή συνεργασία τόσο με το ΚΤΕΛ, όσο και με τους επαγγελματίες οδηγούς ΤΑΞΙ , αλλά και με ταυτόχρονη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας . Χωρίς να έρθει ο δήμος σε κόντρα με τους επαγγελματίες, ΚΤΕΛ και ΤΑΞΙ , πρέπει να φροντίσει για την οργάνωση σύγχρονου συστήματος συγκοινωνίας που θα επιτρέπει σε όλους , κατοίκους και επισκέπτες, την άνετη , όσο το δυνατόν φθηνότερη, αξιόπιστη, γρήγορη πρόσβαση στα περισσότερα σημεία της περιοχής. Με διαδοχικές συνδέσεις δε , θα μπορεί ο επισκέπτης να επισκεφθεί τα περισσότερα σημεία, τουριστικά κυρίως χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Άμεση σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων, με τα κεντρικά σημεία σε επιτρεπτά χρονικά όρια και αναλόγως της ζήτησης. Πρέπει η πόλη μας, η περιοχή μας να χαρακτηρισθεί και να είναι από της πλέον φιλικές στους επισκέπτες της και στους μόνιμους κατοίκους της, πρέπει να είναι προσβάσιμη και φιλική στα ΑμΕΑ , πρέπει να είναι σημείο αναφοράς στην παρεχόμενη ποιότητα ζωής και μετακίνησης προς τους πολίτες .  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.