Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ : .... Νο 3

Ας συνεχίσουμε την κατάθεση προτάσεων λοιπόν και βλέπουμε τι θα γίνει τελικά ..
 Θα ξυπνήσουν επιτέλους οι νέοι της πόλης μας και θα οργανωθούμε ; 
 Θα υπάρξει η απαραίτητη ένωση και σύμπνοια για να παλέψουμε και να πετύχουμε ;
 Θα καταλάβουμε ότι ΔΕΝ υπάρχει κάτι να μας χωρίσει αλλά αντιθέτως μας ενώνει η αγάπη , το όραμα για την πόλης μας, για την περιοχή μας , για το νησί μας ;;;; Θα περιμένω ...
 


4
Ποτάμι
Άμεσες ενέργειες και παρεμβάσεις για αλλαγή της παραλίας και της γύρω περιοχής.
-          Εργασίες για να γίνει η παραλία κυρίως αμμουδιά, χαρακτηρισμός αυτής πολυσύχναστης, πλήρης Δημοτική εκμετάλλευση με τοποθέτηση καντινών, ομπρελών με διευθέτηση, καθορισμό, οργάνωση , καθαριότητα για όλο το μήκος της παραλίας. Επίσης εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης πολιτισμού και αθλητισμού, δημιουργώντας χώρους για πραγματοποίηση καλοκαιριών εκδηλώσεων μουσικής , θεάτρου κτλ καθώς και beach volley ή soccer κτλ.
-          Συνεργασία με τους ήδη επιχειρούντες στη περιοχή οι οποίοι θα έχουν και τον πρώτο λόγο στις νέες εκμεταλλεύσεις που θα είναι ολοκληρωτικά δημοτικές επιχειρήσεις .
-          Ανάδειξης και διαφήμισης της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου ως χώρου
απόλαυσης και μεγαλείου του ηλιοβασιλέματος ας πούμε, όπως στην Σαντορίνη και προσέλκυση με εκδηλώσεις τουριστών για να το απολαύσουν . Έτσι γρήγορα θα γίνει σημείο αναφοράς και θα διαφημιστή παντού. Πρέπει ο Αγ. Νικόλαος να γίνει η καλντέρα της Σάμου.
-          Πλαίσιο πλήρους εκμετάλλευσης των καταρακτών της περιοχής και φυσικά της εκκλησίας της Σωτήρος και του κάστρου. Η περιοχή πρέπει να γίνει ατραξιόν , με παρεμβάσεις εξυπηρέτησης επισκεπτών, οργάνωση του χώρου, ενίσχυση των έργων που έχουν γίνει και συντήρηση τους αλλά και προσθήκες όπου απαιτείται. Σύνδεση άμεση με το πανέμορφο χωριουδάκι των Τσουρλαίων , δημιουργώντας ολόκληρο δρομολόγιο φύσης και ομορφιάς. Πάντα διατηρώντας και προστατεύοντας το περιβάλλον, την φύση . Δημιουργία και νέου συστήματος πυροπροστασίας της μοναδικής αυτής ομορφιάς μας και της οργιώδους φύσης . Το περιβάλλον προστατεύεται περισσότερο όταν είναι προσβάσιμο από τον κόσμο παρά όταν είναι αποκομμένο και απόξενο .
-          Άμεση εκμετάλλευση των Ιαματικών νερών που βρίσκονται στην περιοχή και δημιουργία με σεβασμό στο περιβάλλον χώρων εξυπηρέτησης , σύγχρονων και ελκυστικών. Η διατήρηση της φύσης και η παρέμβαση στην αρχιτεκτονική θα είναι αυστηρή , όπως και στον έλεγχο υλικών και τρόπου κατασκευής αλλά επ’ουδενί δεν πρέπει να συνεχιστεί η απαγορευτική, για τους πολλούς την ώρα που ορισμένοι έχουν καταφέρει να κάνουν , αντιμετώπιση της παντελούς έλλειψεις υποδομών. Αυτό μας κρατάει μακριά από την ανάπτυξη . Τα Ιαματικάα πρέπει να γίνουν μια πολύ δυνατή πηγή και εσόδων αλλά και διαφήμισης και ήπιας ανάπτυξης όλης της περιοχής και όχι μόνο του ποταμιού. Εξάλλου οι απαιτήσεις δεν θα μπορέσουν έτσι κι αλλιώς να καλυφθούν από τις εγκαταστάσεις που θα γίνουν εκεί, οπότε και τα λοιπά ξενοδοχεία ας πούμε αλλά και ταβέρνες , καφέ κτλ της πόλης μόνο όφελος έχουν .    
5.
Σεϊτάνι
Ευκολία πρόσβασης , ανάδειξη της παραλίας, στήσιμο Δημοτικής επιχείρησης για εκμετάλλευση , για έλεγχο, για ανάδειξη του τοπίου, της περιοχής, της μοναδικότητας του, της φώκιας, δημιουργία υποδομών πυροπροστασίας όλης της περιοχής. Συνεργασία με τους κατοίκους που ήδη έχουν εκεί τα καλύβια ή εξοχικά τους όπως και με τα χωριά, Κοσμαδαίοι , Καλλιθέα , Δρακαίοι για βοήθεια και στήριξη στην προσπάθεια.
-          Σύνδεση της παραλίας με το κακοπέρατο, με προσβασιμότητας του φαραγγιού ως ατραξιόν και σημείο αναφοράς. Η άφιξη μέσω του περπατήματος του φαραγγιού σε μια τέτοια παραλία δημιουργεί έναν μύθο από μόνο του αλλά και ανάπτυξη και πρόσβαση σε όλη την περιοχή και στα χωριά ορεινά. Αυστηρή τήρηση σεβασμού στο περιβάλλον και στην περιοχή που είναι χαρακτηρισμένη Natura . Αυτό όμως δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο στην ανάτπυξη. Εξάλλου η περίοδος που εμφανίζονται οι φώκιες είναι συγκεκριμένη οπότε και μπορούμε τότε να απαγορέψουμε τις επισκέψεις πολλών τουριστών και να προστατεύσουμε και την φώκια στο φυσικό της περιβάλλον.
-          Σύνδεση των Δρακαίων με το καρλόβασι μέσω της δημιουργίας αγροτικού  δρόμου πυροπροστασίας , πράγμα το οποίο πέραν του ότι επιβάλλεται, επιτρέπεται κιόλας και μέσα στις περιοχές Natura. Σύνδεση της παραλίας με τον δρόμο και το χωριό με σύστημα πυροπροστασίας για όλη την περιοχή που σήμερα δυστυχώς με τις αγκυλώσεις παραμένει απροστάτευτη .
-          Ανάδειξη του Βορεινού όγκου του Κέρκη , για σκοπούς εναλλακτικού τουρισμού , τουρισμού ορειβατικού, φυσιολατρικού, επιστημονικού κτλ. Σε συνεργασία και με τον Μαραθόκαμπο για εκμετάλλευση όλου του όγκου του βουνού. 
6.
Μαραθό-
καμπος
Σύνδεση και στενή συνεργασία και με την περιοχή και συμβούλιο του Μαραθοκάμπου για να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα προτερήματα μας τόσο στον τουρισμό όσο και στο εμπορικό κομμάτι…
-          Ανάδειξη της σπηλιάς του Πυθαγόρα κάνοντας την προσβάσιμη στο κοινό, με πλήρη εκμετάλλευση της τεχνολογίας δημιουργώντας εντός της σπηλιάς μια εικονικής πραγματικότητας που θα δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες της να έρθουν σε «ζωντανή « επαφή με τον φιλόσοφο και τους ακολούθους του, να βρεθούν μπροστά σε μια διδασκαλία του, να τον ακούσουν να φιλοσοφεί στην μητρική Σαμιακή αρχαία γλώσσα με δυνατότητα και μετάφρασης ή όχι. Αυτό θα δημιουργήσει το αίσθημα και την ψευδαίσθηση στον επισκέπτη της άμεσης συμμετοχής σε διδασκαλία του φιλοσόφου Πυθαγόρα στον τόπο καταγωγής του. Θεωρώ ότι η σπηλιά από μόνη της θα γίνει πολύ γρήγορα σημείο παγκόσμιας αναφοράς , σοβαρότατος πόλος οικονομικός , επιστημονικός και θα δώσει ώθηση σε όλη την Σάμο και κυρίως στην δυτική Σάμο, πράγμα το οποίο εφόσον συνδυαστεί και με την δημιουργία του Μουσείου του Πυθαγόρα, που τόσες φορές έχω αναφέρει , θα καταστήσει το νησί μας, την γενέτειρα του φιλοσόφου παγκόσμιο κέντρο αναφοράς και διαλογισμού.
-          Ανάδειξη, όπως είπα και παραπάνω, του επιβλητικού όγκου του Κέρκη για λόγους τουριστικούς και επιστημονικούς . Επίσης η πλήρη χαρτογράφηση του βουνού, μονοπάτια, δύσβατα μέρη, απαγορευμένα κτλ τόσο σε χαρτί όσο και ηλεκτρονικά θα κάνει το βουνό εύκολα προσβάσιμο και ελεγχόμενο τόσο για τους επισκέπτες όσο και για την δική του προστασία από τις δυνάμεις και ομάδες προστασίας του.
-          Ανάδειξη, οργάνωση και συντονισμός για όλη την ακτογραμμή και παραλία από τον Όρμο Μαραθοκάμπου μέχρι και το Σεϊτάνι, από την Δυτική πλευρά του. Προσβασιμότητα, καταγραφεί, μονοπάτια, παραλίες , ιδιαιτερότητες , σημεία που πρέπει να επισκεφθεί κανείς, αποφυγή δύσβατων περιοχών κτλ , επίσης όπως και παραπάνω και σε χαρτί αλλά και ηλεκτρονικά.
-          Συνέχιση , συμπλήρωση των έργων στο λιμανάκι του Όρμου και ανάδειξη όλου του οικισμού παραδοσιακού ψαροχωριού, με οργάνωση εκδηλώσεων και προωθητικών ενεργειών που θα κάνουν το λιμανάκι και τον οικισμό τουριστική ατραξιόν της περιοχής.
-           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.