Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ : .... Νο 1

Επειδή καιρό τώρα εκτός από κριτική , σκληρή κάποιες στιγμές συμφωνώ αλλά αναγκαία θα συμπληρώσω, θεωρώ ότι τα πράγματα αλλάζουν όταν υπάρχουν προτάσεις και πιέσεις θα συνεχίσω να καταθέτω προτάσεις με έναν και μοναδικό σκοπό ... να αλλάξει το πράγμα και να αρχίσει το νησί μας την ανηφόρα της ανάπτυξης , να βρει πάλι τον δρόμο του, να ανακτήσει την αξιοπρέπεια του αυτό και εμείς οι πολίτες του. 
 Για τον λόγο αυτό, όσοι με παρακολουθούν το γνωρίζουν. έχω καταθέσει πάρα πολλές προτάσεις από την δική μου σκοπιά, την δική μου οπτική γωνία. Δέχομαι κάθε κριτική γιαυτές, δέχομαι κάθε αντίρρηση , κάθε προσθήκη ή αφαίρεση , δέχομαι κάθε διάλογο και συζήτηση. Αυτό που δεν δέχομαι είναι το στερεότυπο ..
"αυτά δεν γίνονται" . Δεν δέχομαι την ηττοπάθεια του να έχουμε αφήσει τα πάντα στα χέρια του ανύπαρκτου κράτους των Αθηνών και απλά να περιμένουμε το μάννα εξ ουρανού. Δεν δέχομαι τις μικροπολιτικές κόντρες , τα κομματικά τερτίπια που έχουν βάλει ταφόπλακα σε κάθε προσπάθεια και κάθε ενέργεια αν δεν προέρχεται ή δεν απευθύνεται στα συμφέροντα που αυτοί προστατεύουν. Δεν δέχομαι ότι πρέπει άνευ σχολίων να δέχομαι ότι μου λένε οι λίγοι πατροπαράδοτα αιρετοί και πολιτευόμενοι του τόπου μας , οι λίγοι που λυμαίνονται τα πάντα, επειδή αυτοί τάχα μου ξέρουν και έχουν την εμπειρία.
 Επίσης δεν δέχομαι όσους νέους έχουν αφεθεί στην παραπάνω κατάσταση, αντιδρούν σε νέες προσπάθειες με την πάντα αρνητική στάση του .. που τα ξέρεις εσύ αυτά ; .. προχώρα εσύ , κάντα και βλέπουμε ...., δεν είναι έτσι τα πράγματα ..., απόδειξε ότι δεν πετάει ο γάιδαρος για να σε στηρίξω ..... ΈΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ .... ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ..... ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ, ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ...
 Επειδή δεν δέχομαι όλα αυτά λοιπόν, παίρνω την πρωτοβουλία και καταθέτω πάντα δημόσια της απόψεις μου και τις προτάσεις μου προς συζήτηση, σχολιασμό κτλ. Σήμερα ξεκινάω έναν τομέα που απασχολεί την περιοχή του Καρλοβάσου και σε γενικές γραμμές και της Δυτικής Σάμου , μιας και μου ζητήθηκε κιόλας από φίλους. Οι προτάσεις που έχω ήδη καταθέσει και αφορούν την Σάμο , ορισμένες από αυτές περιβάλλονται και εδώ, παραμένουν ενεργές και θα εμπλουτιστούν σύντομα.... ... Ξεκινώντας θέλω να παραθέσω κάποιες κεντρικές ιδέες που έχουν να κάνουν με κεντρικές ενέργειες και πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε για να μπορέσουμε να έχουμε ελπίδες , για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τις παρακάτω προτάσεις, για να μπορέσουμε να γίνουμε σύγχρονο μέρος που θέλει ανάπτυξη και πρόοδο
-- Επισημαίνω ότι πρωταρχικός σκοπός και στόχος εκτός από την ανάπτυξη του τόπου, του νησιού μας , είναι και πρέπει να είναι πάντα η προστασία του περιβάλλοντος, της φύσης, αυτού του πλούτου που μας έχει παραχωρηθεί , αλλά αυτή η προστασία να είναι ουσιαστική και όχι στα χαρτιά και για το θεαθήναι . Η προστασία της φύσης είναι καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη όταν ο άνθρωπος έρθει σε επαφή μαζί της, όταν νοιώσεις το μεγαλείο της και πόσο μικρός είσαι απέναντι της, όταν σε κερδίσει η τελειότητα της, όταν μπορείς να είσαι κοντά της , δίπλα της. ΔΕΝ προστατεύεται το δάσος ας πούμε όταν το κρατάμε απομονωμένο από τον κόσμο , όταν το αφήνουμε μόνο του παρατημένο και γίνεται ζούγκλα, όταν δεν υπάρχει πρόσβαση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, αλλά όταν υπάρχει κίνηση, όταν υπάρχουν υποδομές πυροπροστασίας, όταν οι ειδικοί για να το προστατεύσουν μπορούν να το φθάσουν. Ας αποτινάξουμε από το μυαλό μας τις χαζές νοοτροπίες των τάχα μου οικολόγων , ας εναρμονιστούμε με την φύση και ας μάθουμε να συμβιώνουμε ειρηνικά και με αίσθημα αμοιβαίου σεβασμού και προσοχής.
-- Η ριζική , άμεση και τοπικιστική αλλαγή του καταστροφικού χωροταξικού είναι επιβεβλημένη. Το έχω αναφέρει ξανά και πολλές φορές μάλιστα, η δύναμη της φωνής του λαού είναι πάνω από όλες τις άλλες, πάνω από νόμους , πάνω από συντάγματα. Αν λοιπόν, ως σοβαρός Δήμος, καταθέσουμε πρόταση αξιοποίησης στον λαό, κατά περιοχές και τόπους, και τον πείσουμε ότι έτσι θα έχουμε ανάπτυξη, οικονομική ευμάρεια ενώ ταυτόχρονα θα προστατεύσουμε και το περιβάλλον και μας δώσει το οκ να τα αλλάξουμε με την ψήφιση σε τοπικό δημοψήφισμα , είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Θα στείλουμε τις ολοκληρωμένες προτάσεις, μελέτες μας μαζί με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και θα απαιτήσουμε από την κεντρική διοίκηση να κάνει αποδεκτές τις προτάσεις μας , μιας και εμείς έτσι κι αλλιώς αυτές θα εφαρμόζουμε εφ’ εξής. Έτσι μόνο ξεπερνιούνται τα χρόνια, άλυτα μέχρι τώρα προβλήματα του νησιού μας.
-- Η ριζική , άμεση αλλαγή νοοτροπίας είναι και αυτή επιβεβλημένη . Η αλλαγή μυαλών , οπτικής γωνίας, η αλλαγή από το να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα στο έλα γείτονα μου περίσσεψε γάλα, είναι επιτακτική ανάγκη για την οργάνωση και επιτυχία του εγχειρήματος. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν αυτά έτσι κι αλλιώς άλλωστε, είμαστε άνθρωποι όλοι και όχι οι μισοί ναι και οι άλλοι τέρατα, είμαστε κάτοικοι αυτού του παραδείσου και πρέπει να τον χαιρόμαστε όλοι εξίσου, είμαστε ίσοι απέναντι στο δικαίωμα της καλυτέρευσης της ζωής μας και ενός καλύτερου αύριο.
Δεν πρέπει να φοβόμαστε τις συνεργασίες, δεν είναι θάνατος η συνεργασία δήμου με ιδιώτες . Οι μορφές ΣΔΙΤ είναι προς όφελος όλων , προς το κοινό καλό αν και εφόσον υπάρχει οργάνωση, έλεγχος, τιμωρία, ισότητα , αξιοκρατία . Όταν υπάρχει σοβαρή και οργανωμένη εξουσία, τότε όλα γίνονται και όλα πραγματοποιούνται . Είναι όπλο για την τοπική ανάπτυξη αυτή η μορφή συνεργασίας και πρέπει έτσι να το δούμε και όχι με παρωχημένες ιδέες και αντιλήψεις γιατί τότε τίποτα δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε, πολύ λίγα θα καταφέρουμε να αλλάξουμε. Δεν πρέπει να φοβηθούμε το ρίσκο, αυτό θα μας οδηγήσει στις καλύτερες μέρες, στην ενδυνάμωση του κοινού καλού , στο χτύπημα των συμφερόντων ολίγων , στο χτύπημα του κατεστημένου. Ο φόβος για τις κινήσεις είναι που κρατά στην ζωή το σάπιο κατεστημένο, που διατηρεί τις σχέσεις δούνε και λαβείν, που διατηρεί τα συμφέροντα των λίγων πιο ψηλά από των πολλών.
-- Πρέπει η παρουσία του Πανεπιστημίου στην πόλη μας να γίνει πηγή τεχνολογίας, εσόδων, ανάπτυξης, διαφήμισης κτλ κτλ κτλ. Πρέπει η πανεπιστημιακή κοινότητα να γίνει ένα σώμα με την τοπική κοινωνία, πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις τεχνολογικές δυνατότητες, γνώσεις , σχέσεις του ιδρύματος για το κοινό όφελος. Πρέπει κάθε φοιτητής για πτυχιακή και μεταπτυχιακή να κάνει projects για την ανάπτυξη, ηλεκτρονική διασύνδεση, ηλεκτρονική προβολή, κτλ του τόπου, της πόλης και του νησιού μας. Πρέπει να γίνουμε η πιο σύγχρονη κοινωνία στην περιφέρεια, πρέπει να είμαστε ηλεκτρονικά διασυνδεμένη πλήρως, πρέπει να γίνουμε ο ποιο προσιτός ηλεκτρονικά δήμος της περιφέρειας της Ευρώπης. Πρέπει η συνεργασία μας με το ίδρυμα να είναι καθημερινή, στενότατη και για θέματα παγκόσμιας προβολής, διεξαγωγής συνεδρίων, σεμιναρίων , συμμετοχή και συμβολή στην παγκόσμια αναγνώριση του ιδρύματος που γυρίζει επ’ ωφελεία της πόλης μας πάντα και ένα σωρό ακόμα πτυχές της καθημερινότητας της περιοχής, καθώς και στην εξασφάλιση της παραμονής του ιδρύματος στο νησί μας αλλά και της περαιτέρω ανάπτυξης του. Τα projects πρέπει να αφορούν όλη την γκάμα θεμάτων, από ιστορία, νεώτερο παρελθόν, παρόν και φυσικά μέλλον του τόπου, τα οποία εκτός των άλλων μπορούν να γίνουν και πόλοι διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων τόσο από την κεντρική κυβέρνηση όσο και από μονάδες του εξωτερικού ή συλλόγους, οργανισμούς ακόμα και άλλα κράτη, βάζοντας έτσι το νησί μας στο καλαντάρι της πανεπιστημιακής κοινότητας και επιχειρηματικότητας .  

ΘΕΜΑΤΑ
ΛΥΣΗ
1
Καθημε-
ρινότητα
Καθαριότητα, ευπρεπισμός , παροχή συνεχούς ροής πόσιμου νερού, οδικό δίκτυο πόλεως και περιχώρων , φωτισμός , υπηρεσίες διευκόλυνσης του πολίτη στην συναλλαγές του με τον Δήμο και το κράτος.
-          Προσπάθεια εξεύρεσης τρόπου να αγοραστεί και τοποθετηθεί εξωτερική παροχή ενέργειας για τα αντλιοστάσια της πόλης με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται το φαινόμενο του να μένει η πόλη από νερό σε κάθε διακοπή ρεύματος, πράγμα το οποίο θεωρώ απαράδεκτο. Συνέχιση κάθε έργου σχετικά με την αλλαγή, ενίσχυσης και διασύνδεσης του δικτύου και των πηγών και έλεγχος για προσθήκες όπου απαιτούνται , όπως π.χ η δημιουργία νέων δεξαμενών εναπόθεσης νερού για καθαρισμό, χλωρίωση κτλ και προώθησης . Έλεγχος και τελείωμα εργασιών αποκατάστασης της λειτουργίας των βιολογικών για επεξεργασία των λυμάτων και προσπάθεια επαναπροώθησης αυτών προς όφελος της Γεωργικής παραγωγής  και της καθαριότητας των δρόμων, ποτίσματος πρασινάδων, πλυσίματος δημόσιων γενικά χώρων και μέσων.
-          Στρώσιμο με τάπητα του οδικού δικτύου εντός της πόλης, κάλυψη τουλάχιστον του κεντρικού, διαγράμμιση και τοποθέτηση θέσεων πάρκινγκ, σε συνεργασία με τον σύλλογο επαγγελματιών και επιχειρηματιών ούτως ώστε να κάνουμε μια αναδιοργάνωση του θέματος κίνησης οχημάτων, στάθμευσης τους, προώθησης , σύντομης παραμονής και βραχύτερης κτλ , με αποτέλεσμα να γίνει πιο προσιτή και εύκολη η πρόσβαση στην αγορά των πολιτών. Πιθανών να απαιτείται και κάποια απόφαση για πεζοδρόμηση κάποιων κομματιών για την δημιουργία ενός φιλικότερου εμπορικού κέντρου.
-          Άμεση υπογραφή συμφωνίας με τις φιλοζωϊκές εταιρείες κτλ για άμεσο καθαρισμό της πόλης από αδέσποτα ζώα και συνεχή έλεγχο και παρέμβαση τους προς αποφυγή μελλοντικής κατρακύλας και εμφάνισης πάλι ίδιων φαινομένων . Μια πόλη που σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες της δεν επιτρέπεται να έχει καταντήσει δημόσιο κυνόβιο.   Συνεχίζεται ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.