Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟ ΣΑΜΟΥ : ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΥΣΗΣ Νο 1 .... ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ !!!!Παρουσιάζω λοιπόν την πρώτη από τις προτάσεις - σχέδια  που θεωρώ ότι ως Σαμιώτες πρέπει και επιβάλλεται να συζητήσουμε, να αρχίσουμε ΤΩΡΑ αμέσως για την επόμενη μέρα. Οι προτάσεις, επειδή ΔΕΝ είμαι από τους ειδικούς με πτυχία, μεταπτυχιακά κτλ , στηρίζονται στην αγάπη για τον τόπο και στην άποψη ότι πρέπει να γίνουν πράγματα ριζοσπαστικά, κινήσεις " επαναστατικές " , επιθετικές. Σε κινήσεις που πολλοί θα πουν .. " αυτά δεν γίνονται " , .." αυτά είναι σαχλαμάρες " και ένα σωρό άλλες δικαιολογίες για να ΜΗΝ πάει ο τόπος μπροστά. Ότι μας λένε όλα τα χρόνια και σήμερα φαίνεται το πόσο ... άσχετοι και ανίκανοι ήταν και παραμένουν. Άποψη μου είναι, και την έχω καταθέσει πολλές φορές, ότι αυτό που απαιτείται να γίνει είναι ακριβώς ότι οι " ειδικοί " λένε ότι ΔΕΝ γίνεται, αυτό που απαιτείται να γίνει είναι μια ριψοκίνδυνοι επιχειρηματική
δραστηριότητα που θα είναι σε θέση να μας βγάλει από το τέλμα και την αφάνεια. Είναι αυτό που λέω ... ΟΡΑΜΑ και ΠΑΘΟΣ για το νησί μας, για ΤΑ νησιά μας. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο και πρέπει να κουραστούμε, οργανωθούμε, ενωθούμε , διεκδικήσουμε , απαιτήσουμε, δημιουργήσουμε, ελιχθούμε .
  ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ... ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ .... ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ . Ελπίζω να κινήσει το ενδιαφέρον σας η πρόταση μου και να γίνει σημείο συζήτησης για ολοκλήρωση της, για συμπλήρωση της , για μετεξέλιξη της και τελικά για εφαρμογή της .... στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου και έπεται και συνέχεια...
 " Δημιουργία δημοτικής εταιρείας ελέγχου, προγραμματισμού, συντονισμού και οργάνωσης του θέματος των συγκοινωνιών των νησιών μας με κεντρικό άξονα την ανάπτυξη  και την πολλαπλή διασύνδεση με όσο περισσότερους προορισμούς . Η εν λόγω εταιρεία θα είναι κάτι σαν τον σημερινό ΔΟΠΠΟΝΑΣ με αντικείμενο γενικά τις συγκοινωνίες , θα δίνει λόγο απευθείας στον Δήμαρχο και φυσικά στον λαό νέσω . Η άμεση συνεργασία με την αναβαθμισμένη επιτροπή Τουρισμού του νησιού μας η οποία θα οργανώσει την διαφημιστική καμπάνια στους νέους προορισμούς με ταυτόχρονη ή νωρίτερη εμφάνιση μας εκεί όπου θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση .
SAMOS LINES
SAMOS SEA LINES
SAMOS AIRLINES
-- Νήσος Φούρνοι
-- Πυθαγόρας
-- Νήσος Σάμος
-- Αρίσταρχος
-- High speed 1,2

Εκμετάλλευση προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή άλλων επενδυτικών κεφαλαίων για την  χρηματοδότηση της δημιουργίας 2 πλοίων τύπου Μύκονος , ίσως το ένα με διαμόρφωση για περισσότερες καμπίνες , τα οποία θα εκτελούν πλέον δρομολόγια από και προς τα νησιά μας μέσω και άλλων σταθμών, πάντα όμως με γνώμονα την εξυπηρέτηση πρωτίστως των δικών μας συμφερόντων. Επίσης ο έλεγχος να πετύχουμε και την χρηματοδότηση δυο τουλάχιστον Catamaran αν είναι επιτρεπτό με δυνατότητα μεταφοράς και αυτοκινήτων τα οποία θα πραγματοποιούν παράλληλα δρομολόγια και συνδέσεις με περισσότερους τουριστικούς προορισμούς.
Άμεση και στενή συνεργασία με τους υπόλοιπους νησιωτικούς Δήμους κυρίως της Περιφέρειας μας αλλά και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για συγχρηματοδότηση δρομολογίων που εξυπηρετούν όλων τα συμφέροντα αλλά και με άλλες μικρές ιδιωτικές εταιρείες όπως Δωδεκανησιακή για συμμετοχή στο εγχείρημα ένωσης των νησιών και των συμφερόντων μας μακριά από τα πλοκάμια του κράτους των Αθηνών.
Επίσης άμεση απαίτηση για χρηματοδότηση του εγχειρήματος από την ομάδα END του Σώρρα. 
Μέσω της διαδικασίας leasing ή άμεσης συνεργασίας με άλλες αεροπορικές εταιρείες έλεγχος της δυνατότητας διάθεσης αεροπλάνων για την σύνδεση των νησιών μας με περισσότερους προορισμούς πέραν του κέντρου, κυρίως εντός Ελλάδας π.χ με Αλεξ/πολη, Καλαμάτα κτλ διευρύνοντας τις επαφές μας και φέρνοντας κοντύτερα τα νησιά μας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Επίσης η δυνατότητα χρησιμοποίησης των αεροπλάνων αυτών και ως πτήσης Charter είτε απευθείας χρησιμοποιούμενες από εμάς είτε από άλλους ή άλλα νησιά. Ταυτόχρονα η οργάνωση σύνδεσης με προορισμούς και εκτός Ελλάδας , ανοίγει τους ορίζοντες και φυσικά το τουριστικό ρεύμα. Πτήσεις σε νέες αγορές όπως πχ. Κωνς/πολη, Σμύρνη, Πράγα, ακόμα και Μόσχα.

 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ  ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ 

ΡΑΦΗΝΑ
 (1)
ΓΙΑ ΣΥΡΟ ή ΜΥΚΟΝΟ – ΕΥΔΗΛΟ ή ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟ – ΦΟΥΡΝΟΥΣ – ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ή ΒΑΘΥ
Τα δρομολόγια θα γίνονται εναλλάξ , π.χ
Ραφήνα – Σύρο – Εύδηλο – Φούρνοι – Καρλόβασι .. και το άλλο
Ραφήνα- Μύκονο-Αγ. Κήρυκο – Φούρνοι – Βαθύ ….
Δρομολόγηση για 4 ανά εβδομάδα τους χειμερινούς μήνες με τουλάχιστον 2 ή 3 φορές Φούρνοι και 5 ή 6  την εβδομάδα  τους θερινούς μήνες με ανοιχτό το θέμα προσθήκης επιπλέον δρομολογίων αν κρίνεται αναγκαίο.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (2)
Για ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΧΙΟ – ΣΑΜΟ ( Καρλόβασι ή Βαθύ αναλόγως της μαρίνας ) – ΙΚΑΡΙΑ ή ΚΩ – ΡΟΔΟ
Το δρομολόγια θα γίνεται για τους θερινούς μήνες σε βάση δύο (2) ανά εβδομάδα και τους χειμερινούς αναλόγως κίνησης μία (1) ή αν αντέχει θα παραμείνουν δύο (2) . Ο ανώτερος χρόνος εκτέλεσης του δρομολογίου δεν θα πρέπει να ξεπερνά για Ρόδο τις 21-22 ώρες .
Ενδιάμεση δρομολόγηση από Ρόδο για Ηράκλειο , είτε μέσω Καρπάθου και Κάσου είτε απευθείας ίσως είναι επικερδές για την γραμμή.
ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
(3)
Για ΣΙΓΙΑΤΖΙΚ  και για ΦΟΥΡΝΟΥΣ – ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟ – ΠΑΤΜΟ
Συνεχή δρομολόγια μέσα στην ημέρα
ΒΑΘΥ
(4)
Για ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ
Συνεχή δρομολόγια μέσα στην ημέρα
ΜΑΡΑΘ/ΜΠΟ (5)
Για ΦΟΥΡΝΟΥΣ – ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟ – ΠΑΡΟ – ΝΑΞΟ ή ΜΥΚΟΝΟ
Επί καθημερινής βάσεως

ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΑ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ (1) ΚΑΙ (2)
Τα δρομολόγια αυτά θα γίνονται από τα ταχύπλοα πλοία τύπου Μύκονος ( το Φούρνοι και το Σάμος π.χ )

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ (3), (4), (5)
Τα δρομολόγια αυτά θα γίνονται από τα σκάφη τύπου Catamaran τα οποία δύο (2) είναι τα δικά μας και το τρίτο μπορεί να είναι της Δωδεκανησιακής ας πούμε για παράδειγμα ή ακόμα και ιδιωτικής εταιρείας που πιθανών κάποιος Σαμιώτης θέλει να επενδύσει . Η συχνή , γρήγορη και ασφαλής επικοινωνία θα επιφέρει σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από και προς τα νησιά μας, καλύπτουμε τις ανάγκες των νησιωτών μας, δίνουμε νέες προοπτικές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.