Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

ΣΤΟ..ΨΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Επειδή καλή και η φιλοσοφία και η κριτική αλλά για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να δοθούν και κάποιες προτάσεις, λύσεις για τα προβλήματα. Ας συμφωνήσουμε στους άξονες ανάπτυξης του νησιού, που για μένα είναι τουρισμός, αγροτική παραγωγή, εμπόριο και παροχή υπηρεσιών... αν υπάρχει άλλη πρόταση εδω είμαστε την συζητάμε. Και ας αρχίσουμε σιγά σιγά να καταθέτουμε λοιπόν τις προτάσεις μας..
Ξεκινάω με κάποιες σκέψεις μου για τον τουρισμό:
 1. Παραχώρηση εκτάσεων σε μεγάλες και μικρομεσαίες επενδύσεις για δημιουργία υποδομών προσέλκυσης υψηλού επιπέδου τουρισμού. Η παραχώρηση πρέπει να γίνει με γνώμονα την ομοιόμορφη αξιοποίηση και ανάπτυξη του νησιού για μια ισοβαρή ανοικοδόμηση .Αυτό σημαίνει ότι ο καταμερισμός θα γίνει ισάξια, όσο αυτό είναι εφικτό , στην ευρύτερη περιοχή του νησιού χωρίς να μένει στις ήδη τουριστικές περιοχές. Θέσπιση αυστηρών όρων παραχώρησης συνδυασμένοι με περιβαλλοντικά δεδομένα και αρχιτεκτονικά πρότυπα , έτσι ώστε να μην έχουμε επιβάρυνση ούτε στο περιβάλλον αλλά ούτε  στην αρχιτεκτονική που πρέπει να τηρείτε στα πλαίσια της νησιωτικότητας και της τοπικής κοινωνίας ( εδώ φυσικά θα μου πείτε που είναι αυτή εδω στην Σάμο ε; ..δίκιο έχετε ...) . Η μορφή παραχώρησης θα είναι της πολυετούς ενοικίασης χωρίς να επεμβαίνουμε στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που πιθανών να δημιουργήσει εκτός απο έντονες αντιδράσεις  στην τοπική κοινωνία αλλά και να εγείρει οποιοδήποτε θέμα Εθνικής υποτέλειας ή ξεπουλήματος Εθνικού εδάφους. Υποχρεωτική παράλληλη επένδυση για κάλυψη αναγκών ηλεκτροδότησης απο Α.Π.Ε , και πιθανή σύνδεση τους και με την γύρω περιοχή όπου φυσικά αυτό είναι εφικτό . Αυτό όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, θα φέρει στο νησί τεχνογνωσία και τεχνολογία που οπωσδήποτε θα ωφελήσει την κοινωνία διότι θα κάνει την ανάπτυξη των Α.Π.Ε πιο προσιτή και πιο εύκολη για ανεξάρτητες  επενδύσεις. Υποχρέωση, όπως γίνεται σε πολλές αν όχι στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη, για κάλυψη τουλάχιστον του 50% των αναγκών σε προσωπικό απο την τοπική κοινωνία με αποτέλεσμα την δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας σε σχεδόν 12μηνη βάση. Επίσης υποχρέωση για κάλυψη των αναγκαίων καθημερινών  λειτουργικών αναγκών , τροφοδοσία, υλικά, απο την τοπική παραγωγή και αγορά δημιουργώντας ενα πλαίσιο το οποίο θα βρεθεί μετά απο συνεννόηση τόσο με τους επενδυτές όσο και με τους παραγωγούς και εμπόρους και θα είναι ικανοποιητικό για όλους τους εμπλεκόμενους στο μέτρο του δυνατού και της συνεργασίας... ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..... 

1 σχόλιο:

  1. πρώτα πολλά για να γίνει σωστή ανάπτυξή στον τουρισμό θα πρέπει ξενοδοχεία και μαγαζιά να ρίξουν τις τιμές ώστε ο τουρίστας να το σκεφτεί ποιο εύκολα να έρθει! και προπαντός να βοηθήσουν οι επιχειρηματίες στο θέμα του πλοίου και αεροπορικής σύνδεσης προς το νησί να είναι ποιο οικονομικό!
    Θεσσαλονίκη Ρόδο είναι ποιο φτηνό το εισιτήριο και ακριβό Θεσσαλονίκη Σάμο...!τυχαίο......!δεν νομίζω...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.